'Een fontein van levend water'

Bijeenkomst voor vrede in Oekraine

Zaterdag 12 maart staat er een bijeenkomst gepland voor het gemeentehuis in Elburg om stil te staan bij de situatie in Oekraïne en op te roepen tot vrede en een vreedzame oplossing van het conflict. Burgemeester Jan Nathan Rozendaal roept inwoners vanuit de gemeente op zich om 12.30 uur te verzamelen aan de Zuiderzeestraatweg Oost 19 om daar samen hun solidariteit te tonen aan Oekraïne.
Inmiddels zijn er twintig Oekraïense vluchtelingen ondergebracht op vakantiepark Dennenrhode in Doornspijk. Zij zijn gevraagd bij de bijeenkomst aanwezig te zijn. De samenkomst bestaat uit de aanwezigheid van inwoners waarbij de burgemeester een toespraak houdt. Gevolgd door een minuut stilte en een gebed van vrede door predikant Marloes van Doorne. Als afsluiter wordt het Oekraïense volkslied gespeeld.
“Iedereen is om 12.30 uur welkom en we hopen op een grote opkomst. Daarnaast hopen we de aanwezige vluchtelingen op deze manier een hart onder de riem te steken.” aldus burgemeester Rozendaal.