'Een fontein van levend water'

GZB | Nieuw blog van Leendert Wolters

BLOG | Leendert Wolters in Tsjechië

"Er is hier iets wat niet klopt, en dat raakt me diep. Je hoeft dus ook niet in het buitenland te wonen om dat te voelen. Destijds in Nederland was dat voor mij de schijnbare onmogelijkheid voor kerken om als licht en zout in de maatschappij een plek in te nemen. Waarom blijft de kerk maar krimpen? Ineens had ik het dus weer, die heilige verontwaardiging in een overleg met predikanten in Praag. We spraken over de Oekraïense vluchtelingen en de mate waarin de kerken betrokken waren. Nauwelijks dus. De situatie was natuurlijk ook overweldigend – tien keer meer vluchtelingen in het land dan evangelisch-reformatorische christenen. Eén op de vijftien mensen op straat was op de vlucht voor het Russisch geweld. Ik voelde het in mij borrelen. Hardop vroeg ik me dus af: ‘waar zijn de herders in deze stad, die zich over die schapen willen ontfermen?’"

Lees verder over de heilige verontwaardiging van Leendert in zijn blog op
https://www.gzb.nl/verhalen/heilige-verontwaardiging