'Een fontein van levend water'

Opvoedkring | 15 februari 2024

OPVOEDKRING – 15 februari

Help, mijn kind is beïnvloedbaar!

Volgens de statistieken… (aangepast citaat uit een boek uit 2011)

  • besteedt een vader gemiddeld drie minuten per dag aan een ‘kwaliteitsgesprek’ met zijn kind(eren).
  • besteedt een moeder gemiddeld zes minuten per dag aan een ‘kwaliteitsgesprek’ met haar kind(eren).
  • kijkt een kind tot vijf jaar gemiddeld 100 minuten per dag naar een beeldscherm.

Kinderen zijn net sponzen: ze zuigen alles waaraan ze worden blootgesteld snel en gemakkelijk op. Ze zien wat anderen doen. Ze luisteren naar wat anderen vertellen. Ze zien de goede en de minder goede dingen van hun ouder(s). Hoe ouder de kinderen, hoe groter hun leefomgeving. Ze komen meer en meer in aanraking met allerlei mensen en opvattingen. Ben je je als ouder bewust wie of wat je kind beïnvloedt? Kun je daarin sturen en zo ja, hoe dan? Wat kun je doen om je kind toe te rusten om met allerlei invloeden om te gaan? Wanneer verbied je iets, en hoe doe je dat dan? Of wanneer en hoe ga je erover in gesprek met je kind? Kom naar de opvoedkring op 15 februari en praat mee over deze vragen. We starten om 20.00 uur in Elim.