'Een fontein van levend water'

De Thuisgevers

De Thuisgevers helpen statushouders aan een nieuw bestaan

De Thuisgevers is een gedreven organisatie die zich kosteloos inzet voor tijdelijke huisvesting van vluchtelingen met een verblijfsvergunning (statushouders). Samen met maatschappelijke organisaties en bedrijven sporen we leegstaande panden op die we geschikt maken voor tijdelijke huisvesting. Zo creëren we, met steun van de overheid, samen lokale Thuisgeefinitiatieven. Tegelijkertijd zorgen we voor extra sociale begeleiding door vrijwillige buddy’s.

Ondersteuning, advies en een warm welkom

Het team van de Thuisgevers geeft advies en ondersteuning aan gemeenten en maatschappelijke organisaties. Daarnaast koppelen de Thuisgevers een Thuisgeefbuddy aan de statushouder. Deze vrijwilliger helpt statushouders wegwijs maken in de nieuwe woonplaats.

Word buddy

Statushouders krijgen bij een Thuisgeef-initiatief begeleiding vanuit vrijwilligers. Deze vrijwilligers noemen we buddy’s. De buddy’s maken de statushouders wegwijs in hun nieuwe gemeente en bieden laagdrempelige hulp en uitleg bij alledaagse dingen. Zoals samen boodschappen doen of een kop koffie drinken. Daarmee krijgen nieuwkomers een warm welkom in hun nieuwe woonplaats en hebben ze altijd een informeel aanspreekpunt. Dat komt de integratie ten goede. Door contact met buurtbewoners wordt het makkelijker voor de statushouders om te wennen aan de Nederlandse samenleving en zullen ze zich sneller thuis voelen. Wil jij ook buddy worden? Meld je dan aan via dethuisgevers.nl. Ook in de gemeente Elburg zijn we op zoek naar buddy’s!

Wil je meer informatie? Neem contact op via 06-21903658.

Janine v.d. Kroon, Stichting Wiel (Wegwijswiel)